Blog 322 – 1000 bommen

Je zult denken dat deze titel te maken heeft met de huidige situatie in de wereld, en natuurlijk is dat ook zo. Onbegrijpelijk hoe men elkaar zo kan bestoken. Onbegrijpelijk ook dat er een ‘familiespel’ bestaat met de naam 1000 bommen en granaten. Een stoer familiespel, een spel voor gokkers. Of men dat op het wereldtoneel ook zo beschouwt?

De uitdrukking ‘1000 bommen en granaten’ kwam overigens in 1902 al voor in het Woordenboek der Nederlandsche (!) Taal, deel 3, een krachtterm die veel werd gebruikt. In ieder geval door Captain Archibald Haddock uit de bekende stripboeken over de avonturen van Kuifje.

Onlangs bezocht ik WHEELS, jawel, op het Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Onze vereniging was er ook, samen met de beide andere MG-clubs.

Maar … 1000 bommen en granaten … wat een hoeveelheid aan bijzondere automobielen had zich daar verzameld. Persoonlijk vind ik het echte, oude spul aantrekkelijker dan de moderne bolides.

Onze eigen ‘kapitein’ (voorzitter) had de nodige voorbereidingen getroffen zodat we, met korting zelfs, het evenement konden bezoeken. Het aantal leden was gering: het lijkt ‘standaard’ te worden, zoals ook het bezoek aan onze eigen activiteiten nogal gering is.

1000 bommen en granaten, onbegrijpelijk dat zelfs in de regio’s zo weinig enthousiasme bestaat. Zonder enthousiasme wordt het  wel lastig om een vereniging in stand te houden. Maar, nieuwe kansen doen zich voor. Kom op 27 oktober gezellig naar de British Car Club Day. MGTTO is er ook.

Mooi weekend maar weer.

MGTTO Standaard Afb