Blog 314 – Niet happig ..

Waar gaat het deze keer nu weer over? Happig? Is dat een normaal woord? Ik dacht het eigenlijk wel, maar of het nog veel gebruikt wordt, durf ik niet te zeggen.
Het woord op zich stamt uit 1625 (wordt gezegd) en eerlijk gezegd heb ik het voor het laatst gehoord op een familievideo van heel wat jaren geleden. Het betrof een ‘mannenuitje’ waarin de mannen vanwege bosbrand een camping moesten verlaten. In alle consternatie hoorde je een van hen roepen: wegwezen, jongens, ik ben er niet happig op … het liep gelukkig allemaal goed af.

Waar ik zelf ‘niet happig’ op ben, zijn ‘apps’. Ik heb me laten vertellen dat er miljoenen zijn waaruit je kunt kiezen: essentiële apps en services (waarbij je meestal van het ene wachtwoord in de andere code rolt), gratis apps, apps om te gamen, te winkelen, te reizen, om naar muziek te luisteren. Apps voor beleggers, voetbalfans, gezondheid en fitness, dating, technologie en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Je kunt zelfs ‘je vrienden vinden’ via een app, mocht je willen weten waar die op enig moment zijn. In het kader van de privacy lijkt me dat niet fijn, ik ben er dus niet happig op. Anderen vinden het een uitkomst als ze zin hebben om even een kop koffie te gaan drinken: je kijkt in de app wie er beschikbaar is.

1.86.0-4G6I5VF5664WLV6Y72LFMFC7EE.0.1-4

Een app voor MGTTO is er nog niet. Misschien is er ergens een ‘whizkid’ die dat voor ons kan ontwikkelen? Al heb ik er zelf nog niet over nagedacht wat je er dan mee zou willen doen. Automatisering staat tegenwoordig voor niets, maar wat zou het saai zijn als elk persoonlijk element verdwijnt en de hele wereld uit ‘computers’ bestaat.

Ben jij daar ook niet happig op?
Geniet dan vooral van je MG en laat al die apps maar voor wat ze zijn, alleen maar apps. Op deze plaats, voor jou persoonlijk: een heel goed weekend!

KERSENRIT 2024 (foto Bert van Amstel)

MGTTO Standaard Afb