Blog 313 – Op het puin

Het rommelt in de wereld en het lijkt erop alsof iedereen met iedereen al om het minste geringste ruzie maakt.

Ook bij verenigingen gaat het wel eens mis, zelfs bij een vereniging als MGTTO, hoewel die toch al 55 jaar bestaat. Hoe ouder, hoe wijzer, zegt men meestal. Dus laten we hopen dat het ook echt zo is.
Zoals in een gezinsleven komen ook in een verenigingsleven problemen  voor. Hoe dikwijls zie je niet groepjes leden die zich afsplitsen en een eigen vereniging beginnen. Of die verenigingen allemaal bestaansrecht hebben, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Bij een vereniging zoals de onze is het telkens weer gelukt om na strubbelingen en onenigheden (want daar ontkom je niet aan) de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen. Dat is een verdienste, van iedere betrokkene!

Toch iets moois op het puin?

Dikwijls zie je uit ‘puinhopen’ toch weer iets moois ontstaan. Dat geeft moed voor de toekomst, want natuurlijk willen we over enkele jaren ook het 60-jarig bestaan van de club vieren. Willen we niet dat de club dan  in puin ligt. Iets meer enthousiasme zou misschien wel mogen. Denk er eens over na tijdens dit zomerse weekend.

 

 

 

 

 

MGTTO Standaard Afb