Blog 318 – Toekomst

In 1989 opende Chriet Titulaer bij Autotron Rosmalen ‘Het Huis van de Toekomst’. Het doel was om mensen aan het denken te zetten over wat er in de toekomst mogelijkheid zou worden. Er waren bijzondere snufjes te zien waarvan er inmiddels een aantal is ingeburgerd: de beeldtelefoon bijvoorbeeld en de automatische stofzuiger. Misschien was jij een van de vele mensen die niet alleen het Autotron, maar ook Het Huis hebben bezocht.

Kort geleden zag ik een tweede huis van de toekomst, een huis voorzien van wat je maar aan geautomatiseerde apparatuur kunt bedenken. Je roept maar en het gaat gebeuren. Of dat bij een grote stroomstoring ook zo ideaal is?

Maar goed, wat te denken van ‘de auto van de toekomst’ (welke dat dan ook zal worden).
Een dezer dagen verscheen een exclusieve vierwieler op mijn oprit. Die is niet zo smal, maar toch was er aan beide kanten bijna geen ruimte over, een ‘wonder op wielen’. Waar hebben we dat ook alweer gehoord?

Laten we het merk maar noemen, al zal dat wellicht wat commentaar opleveren. Het betrof de Peugeot 203 (met charmante rondingen en prima rijkwaliteiten) waarvoor deze wonderlijke reclame werd gemaakt. De vierwieler op mijn oprit was voorzien van ongekende mogelijkheden. Van 0 tot … (weet ik veel) in no time, met wat ‘gas’ (elektra) maar zo op 200 km. En verder: meesturende achterwielen, dubbel glas, airco (ook in de stoelen), een mega screen met informatie, geluid als in een concertzaal, massagestoelen, kortom een monster voor relaxed autorijden.

Conservatieve tradities en nostalgisch hout! Geef mij maar de stuiterende Engelse oldtimer met een houten bodem, geen stuurbekrachtiging, een stoel waar je normaal op kunt zitten, gewoon een stoel, ergens een ruimte waar je de landkaarten kunt opbergen en een chauffeur die zelf nog iets moet doen.

Dit weekend is het goed rijden met een MG. En omdat jouw auto er nu en in de toekomst vast veel beter uitziet dan deze ‘barnfind’ wens ik je veel plezier!

 

MGTTO Standaard Afb