Blog 312 – Het leven vieren

In december 2022 ging blog 228 over ‘het ding met veren’. Daarmee werd ‘verdriet’ bedoeld en de manier om daarmee om te gaan. Sinds dat tijdstip zijn sommigen van onze leden met verlies en verdriet geconfronteerd.

Dus nog maar een keer aandacht voor het ontroerende en poëtische verhaal over verlies en rouw in het mooie boekje Verdriet is het ding met veren van Max Porter. Het verhaal van een vader en twee zoons die na het verlies van vrouw en moeder geconfronteerd worden met verdriet in de vorm van Kraai. Een wrede en onvoorspelbare tegenspeler die zegt: ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de pijn van het verlies minder om plaats te maken voor mooie herinneringen … een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

Soms zou je willen dat wonderen echt bestaan, maar meestal kom je ‘een wonder tekort’. Dat verwijst ook weer naar een boekje waarin rouw en verlies centraal staan, een geestig en droevig verhaal tegelijk. Maar ook een oproep om ‘het leven te vieren’.

En terwijl alles doorgaat, de zon gewoon blijft schijnen, zoekt ieder voor zich een weg om verdriet een plaats te geven. Daarbij is vriendschap heel belangrijk …

Ons automerk staat erom bekend: wat zouden we doen zonder ‘The marque of friendship’?

Goed weekend!

MGTTO Standaard Afb