Blog 310 – Foutje(s)

We zijn weer een droom armer, geen EK voetbal met Oranje in de finale. Terwijl de voetballers toch zo hun best hebben gedaan, in het toernooi zijn gegroeid en toch nog heel ver zijn gekomen.

Was het de schuld van de scheidsrechter? Maakte hij een foutje en werd het oranje elftal daardoor benadeeld? Bijzonder hoe het maken van een fout van invloed kan zijn op het verloop van prestaties. Bij de een veroorzaakt het een domper en gaat het ten koste van resultaat. Bij de ander geeft het juist een extra kick, een drive om toch te winnen.

Wat we in ieder geval verdiend hebben, is wereldwijde aandacht voor ‘oranje’: voor de oranjemars, de oranjefans, voor onze dans van links naar rechts (of andersom), voor de saamhorigheid van zoveel mensen bij elkaar.
Ik zou er niet graag tussen staan, maar bijzonder is het wel, en dat vonden velen met mij. Nog even een kijkje van buitenaf: https://www.youtube.com/watch?v=1VYneKBXPHU

Inmiddels staan we weer met beide benen op de grond en kunnen we ook weer eens aan andere dingen denken. Het ‘MGTTO-leger’ dat aan de kersenrit deelnam was niet zo groot als het oranjeleger, maar wel groot. Geen fanmars (nog niet) maar wel een foutje. En dat nog wel in onze Oranjestad Buren waar een aantal oldtimers het verbod om een straat in te rijden gezamenlijk negeerde en er nogal wat onrust veroorzaakte. Misschien moeten we Buren bij komende ritten maar even mijden.

De volgende landelijke rit vindt plaats in Kennemerland op zondag 4 augustus en ook daar een foutje: inschrijven voor 27 juni (stond op de nieuwsbrief) maar dat heeft niemand gezien, toch. Wil je meerijden in Kennemerland: op 2 augustus 2024 sluit de inschrijving.

Voor wie in dit weekend voetbal gaat kijken en voor wie toch iets anders gaat doen: maak er iets moois van!

MGTTO Standaard Afb